Change pack
Lintel Mar 2 - 8 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 2 March 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 40,000,000 in standard form

    Answer: 4 × 107
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 15x + 56

    Answer: (x - 7)(x - 8)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 26cm, angle = 32°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 22.05cm
  4. 4. Ratio

    £256.00 is shared between A and B in the ratio 5:3. How much does A receive?

    Answer: £160.00
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 38. If 4 of them are 32, 31, 45, 16, what is the missing number?

    Answer: 66

Tuesday 3 March 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.00095 in standard form

    Answer: 9.5 × 10-4
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 7x - 18

    Answer: (x + 9)(x - 2)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 24cm, angle = 41°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 20.86cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 2m : 40cm

    Answer: 5:1
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 18, 27, 5, 13, 11, 19, 23, 42

    Answer: 19.75

Wednesday 4 March 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.000037 in standard form

    Answer: 3.7 × 10-5
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 4x - 21

    Answer: (x + 7)(x - 3)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 29cm, angle = 43°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 27.04cm
  4. 4. Ratio

    Simplify: 16:8:12

    Answer: 4:2:3
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 36. If 3 of them are 32, 39, 25, what is the missing number?

    Answer: 48

Thursday 5 March 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 7,500,000 in standard form

    Answer: 7.5 × 106
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 12x + 32

    Answer: (x - 4)(x - 8)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 25cm, angle = 60°. Find adjacent side

    Answer: 12.5cm
  4. 4. Ratio

    Simplify: 8:8:16

    Answer: 1:1:2
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 14, 31, 27, 47, 24, 16, 8, 41

    Answer: 26

Friday 6 March 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.027 in standard form

    Answer: 2.7 × 10-2
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 2x - 80

    Answer: (x + 8)(x - 10)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 21cm, angle = 54°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 28.9cm
  4. 4. Ratio

    Black and white beads are in the ratio 14:9. What fraction of the beads are black?

    Answer: 14⁄23
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 16, 23, 15, 23, 10, 11. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 16.33