Change pack
Lintel Mar 9 - 15 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 9 March 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.00036 in standard form

    Answer: 3.6 × 10-4
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 15x + 54

    Answer: (x + 9)(x + 6)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 20cm, angle = 52°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 25.6cm
  4. 4. Ratio

    Divide 220 in the ratio 3:4:4

    Answer: 60, 80 and 80
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 39, 5, 44, 21, 17, 23, 24. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 24.71

Tuesday 10 March 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.00098 in standard form

    Answer: 9.8 × 10-4
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 5x - 14

    Answer: (x + 7)(x - 2)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 33cm, angle = 58°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 17.49cm
  4. 4. Ratio

    Express the second part of 4:5 as a fraction in simplest form

    Answer: 5⁄9
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 17, 7, 6, 22, 49, 26, 30, 34. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 23.88

Wednesday 11 March 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 670,000 in standard form

    Answer: 6.7 × 105
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 4x - 45

    Answer: (x + 9)(x - 5)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 29cm, angle = 33°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 18.83cm
  4. 4. Ratio

    Divide 192 in the ratio 2:1:1

    Answer: 96, 48 and 48
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 35. If 3 of them are 21, 16, 43, what is the missing number?

    Answer: 60

Thursday 12 March 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.000063 in standard form

    Answer: 6.3 × 10-5
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - x - 6

    Answer: (x + 2)(x - 3)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 19cm, angle = 51°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 11.96cm
  4. 4. Ratio

    Simplify: 12:6:10

    Answer: 6:3:5
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 35. If 3 of them are 31, 38, 18, what is the missing number?

    Answer: 53

Friday 13 March 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 14,000 in standard form

    Answer: 1.4 × 104
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - x - 56

    Answer: (x + 7)(x - 8)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 25cm, angle = 30°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 14.43cm
  4. 4. Ratio

    Black and white marbles are in the ratio 3:10. What fraction of the marbles are black?

    Answer: 3⁄13
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 5, 20, 19, 6, 25, 36

    Answer: 18.5