Change pack
Lintel Mar 16 - 22 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 16 March 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 21,000,000 in standard form

    Answer: 2.1 × 107
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 2x - 63

    Answer: (x + 9)(x - 7)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 27cm, angle = 44°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 26.07cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 2m : 10cm

    Answer: 20:1
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 44, 16, 49, 16, 30, 50, 9, 13. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 28.38

Tuesday 17 March 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.00033 in standard form

    Answer: 3.3 × 10-4
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 14x + 24

    Answer: (x - 2)(x - 12)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 37cm, angle = 27°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 32.97cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 9m : 60cm

    Answer: 15:1
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 33. If 3 of them are 25, 15, 40, what is the missing number?

    Answer: 52

Wednesday 18 March 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.067 in standard form

    Answer: 6.7 × 10-2
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 7x + 10

    Answer: (x + 5)(x + 2)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 27cm, angle = 30°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 23.38cm
  4. 4. Ratio

    Red, blue and green marbles are in the ratio 3:6:2. What fraction of the marbles are green?

    Answer: 2⁄11
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 34. If 3 of them are 20, 41, 34, what is the missing number?

    Answer: 41

Thursday 19 March 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 1,200,000 in standard form

    Answer: 1.2 × 106
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 3x - 70

    Answer: (x + 7)(x - 10)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 19cm, angle = 32°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 11.87cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 3 litres : 300 ml

    Answer: 10:1
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 39, 46, 6, 35, 16, 7, 9. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 22.57

Friday 20 March 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.00045 in standard form

    Answer: 4.5 × 10-4
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - x - 20

    Answer: (x + 4)(x - 5)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 16cm, angle = 34°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 13.26cm
  4. 4. Ratio

    Red, blue and green beads are in the ratio 8:2:10. What fraction of the beads are red?

    Answer: 2⁄5
  5. 5. Statistics

    The mean of 6 numbers is 37. If 5 of them are 24, 42, 36, 50, 45, what is the missing number?

    Answer: 25