Change pack
Lintel Mar 23 - 29 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 23 March 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 8,500,000 in standard form

    Answer: 8.5 × 106
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 4x - 45

    Answer: (x + 9)(x - 5)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 25cm, angle = 36°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 18.16cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 4 hours : 55 minutes

    Answer: 48:11
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 30. If 3 of them are 28, 47, 31, what is the missing number?

    Answer: 14

Tuesday 24 March 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 400,000 in standard form

    Answer: 4 × 105
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 2x - 63

    Answer: (x + 9)(x - 7)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 14cm, angle = 56°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 20.76cm
  4. 4. Ratio

    Black and white counters are in the ratio 7:6. What fraction of the counters are black?

    Answer: 7⁄13
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 43, 24, 19, 39, 11, 28, 13, 35

    Answer: 26.5

Wednesday 25 March 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.000058 in standard form

    Answer: 5.8 × 10-5
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 14x + 33

    Answer: (x - 3)(x - 11)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 27cm, angle = 47°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 18.41cm
  4. 4. Ratio

    Simplify: 4:8:8

    Answer: 1:2:2
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 29. If 4 of them are 36, 41, 30, 27, what is the missing number?

    Answer: 11

Thursday 26 March 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 46,000 in standard form

    Answer: 4.6 × 104
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 8x - 9

    Answer: (x + 9)(x - 1)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 14cm, angle = 33°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 9.09cm
  4. 4. Ratio

    Express the first part of 15:7 as a fraction in simplest form

    Answer: 15⁄22
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 32. If 4 of them are 38, 16, 21, 16, what is the missing number?

    Answer: 69

Friday 27 March 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.00005 in standard form

    Answer: 5 × 10-5
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 6x - 7

    Answer: (x + 7)(x - 1)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 20cm, angle = 31°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 17.14cm
  4. 4. Ratio

    Red and blue counters are in the ratio 8:5. What fraction of the counters are blue?

    Answer: 5⁄13
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 23, 23, 35, 17, 25, 17, 22, 49. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 26.38