Change pack
Lintel Mar 30 - Apr 5 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 30 March 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 970,000,000 in standard form

    Answer: 9.7 × 108
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 22x + 120

    Answer: (x - 10)(x - 12)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 30cm, angle = 34°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 24.87cm
  4. 4. Ratio

    Divide 115 in the ratio 1:1:3

    Answer: 23, 23 and 69
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 28. If 3 of them are 35, 21, 50, what is the missing number?

    Answer: 6

Tuesday 31 March 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.00042 in standard form

    Answer: 4.2 × 10-4
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 4x - 32

    Answer: (x + 8)(x - 4)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 22cm, angle = 49°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 25.31cm
  4. 4. Ratio

    Divide 108 in the ratio 3:2:4

    Answer: 36, 24 and 48
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 42, 21, 37, 34, 33, 44, 18, 17

    Answer: 30.75

Wednesday 1 April 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 780,000,000 in standard form

    Answer: 7.8 × 108
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - x - 42

    Answer: (x + 6)(x - 7)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 29cm, angle = 57°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 44.66cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 2kg : 900g

    Answer: 20:9
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 31, 8, 48, 14, 32, 7. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 23.33

Thursday 2 April 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.000081 in standard form

    Answer: 8.1 × 10-5
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + x - 90

    Answer: (x + 10)(x - 9)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 24cm, angle = 47°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 16.37cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 7m : 55cm

    Answer: 140:11
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 24, 10, 25, 6, 34, 7. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 17.67

Friday 3 April 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 98,000,000 in standard form

    Answer: 9.8 × 107
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 11x + 24

    Answer: (x - 3)(x - 8)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 18cm, angle = 54°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 24.77cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 5 litres : 500 ml

    Answer: 10:1
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 34. If 3 of them are 35, 41, 24, what is the missing number?

    Answer: 36