Change pack
Lintel Apr 6 - 12 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 6 April 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 5,300,000 in standard form

    Answer: 5.3 × 106
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 8x - 20

    Answer: (x + 10)(x - 2)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 11cm, angle = 48°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 12.22cm
  4. 4. Ratio

    Orange and purple marbles are in the ratio 13:2. What fraction of the marbles are purple?

    Answer: 2⁄15
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 40. If 3 of them are 48, 20, 27, what is the missing number?

    Answer: 65

Tuesday 7 April 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.083 in standard form

    Answer: 8.3 × 10-2
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 15x + 44

    Answer: (x + 11)(x + 4)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 19cm, angle = 60°. Find adjacent side

    Answer: 9.5cm
  4. 4. Ratio

    Divide 196 in the ratio 1:4:2

    Answer: 28, 112 and 56
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 47, 36, 13, 10, 42, 24. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 28.67

Wednesday 8 April 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.00056 in standard form

    Answer: 5.6 × 10-4
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 7x + 6

    Answer: (x + 6)(x + 1)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 18cm, angle = 29°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 15.74cm
  4. 4. Ratio

    Divide 270 in the ratio 4:4:1

    Answer: 120, 120 and 30
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 33, 19, 14, 11, 43, 7, 29, 36

    Answer: 24

Thursday 9 April 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 84,000 in standard form

    Answer: 8.4 × 104
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 3x - 54

    Answer: (x + 9)(x - 6)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 12cm, angle = 50°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 14.3cm
  4. 4. Ratio

    Simplify: 6:6:8

    Answer: 3:3:4
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 32. If 4 of them are 35, 15, 39, 24, what is the missing number?

    Answer: 47

Friday 10 April 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 4,000,000 in standard form

    Answer: 4 × 106
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 4x - 12

    Answer: (x + 2)(x - 6)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 28cm, angle = 43°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 20.48cm
  4. 4. Ratio

    Red and blue marbles are in the ratio 2:5. What fraction of the marbles are red?

    Answer: 2⁄7
  5. 5. Statistics

    The mean of 6 numbers is 36. If 5 of them are 33, 43, 42, 47, 39, what is the missing number?

    Answer: 12