Change pack
Lintel Apr 13 - 19 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 13 April 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.00043 in standard form

    Answer: 4.3 × 10-4
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - x - 56

    Answer: (x + 7)(x - 8)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 23cm, angle = 57°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 35.42cm
  4. 4. Ratio

    Simplify: 20:24:24

    Answer: 5:6:6
  5. 5. Statistics

    The mean of 6 numbers is 37. If 5 of them are 25, 47, 32, 41, 28, what is the missing number?

    Answer: 49

Tuesday 14 April 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.034 in standard form

    Answer: 3.4 × 10-2
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 2x - 63

    Answer: (x + 7)(x - 9)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 28cm, angle = 48°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 31.cm
  4. 4. Ratio

    In ratio 8:7:12, what fraction is the second part?

    Answer: 7⁄27
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 27, 14, 38, 14, 15, 19, 6, 11

    Answer: 18

Wednesday 15 April 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 360,000,000 in standard form

    Answer: 3.6 × 108
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 5x - 50

    Answer: (x + 5)(x - 10)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 26cm, angle = 29°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 22.74cm
  4. 4. Ratio

    In ratio 11:3:5, what fraction is the third part?

    Answer: 5⁄19
  5. 5. Statistics

    The mean of 6 numbers is 27. If 5 of them are 26, 19, 48, 18, 45, what is the missing number?

    Answer: 6

Thursday 16 April 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.088 in standard form

    Answer: 8.8 × 10-2
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + x - 20

    Answer: (x + 5)(x - 4)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 27cm, angle = 60°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 46.77cm
  4. 4. Ratio

    £110.00 is shared between A and B in the ratio 3:2. How much does A receive?

    Answer: £66.00
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 33. If 4 of them are 23, 23, 27, 42, what is the missing number?

    Answer: 50

Friday 17 April 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 290,000 in standard form

    Answer: 2.9 × 105
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 3x - 28

    Answer: (x + 4)(x - 7)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 23cm, angle = 32°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 19.51cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio £4 : 45p

    Answer: 80:9
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 25, 27, 46, 21, 31, 24, 41, 28. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 30.38