Change pack
Lintel Apr 20 - 26 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 20 April 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 940,000,000 in standard form

    Answer: 9.4 × 108
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 9x - 36

    Answer: (x + 12)(x - 3)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 34cm, angle = 25°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 30.81cm
  4. 4. Ratio

    In ratio 7:10:9, what fraction is the first part?

    Answer: 7⁄26
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 17, 12, 43, 26, 39, 25, 23. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 26.43

Tuesday 21 April 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.000059 in standard form

    Answer: 5.9 × 10-5
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 4x - 60

    Answer: (x + 6)(x - 10)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 24cm, angle = 39°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 19.43cm
  4. 4. Ratio

    In ratio 6:4:2, what fraction is the second part?

    Answer: 1⁄3
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 39. If 4 of them are 41, 38, 28, 20, what is the missing number?

    Answer: 68

Wednesday 22 April 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 52,000 in standard form

    Answer: 5.2 × 104
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 3x - 10

    Answer: (x + 5)(x - 2)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 16cm, angle = 57°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 8.71cm
  4. 4. Ratio

    In ratio 10:10:3, what fraction is the second part?

    Answer: 10⁄23
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 23. If 3 of them are 38, 22, 26, what is the missing number?

    Answer: 6

Thursday 23 April 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.0063 in standard form

    Answer: 6.3 × 10-3
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 10x + 16

    Answer: (x - 2)(x - 8)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 21cm, angle = 43°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 19.58cm
  4. 4. Ratio

    In ratio 8:11:8, what fraction is the first part?

    Answer: 8⁄27
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 15, 43, 39, 36, 29, 22. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 30.67

Friday 24 April 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.000029 in standard form

    Answer: 2.9 × 10-5
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 8x - 20

    Answer: (x + 2)(x - 10)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 22cm, angle = 46°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 22.78cm
  4. 4. Ratio

    Express the first part of 4:5 as a fraction in simplest form

    Answer: 4⁄9
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 31. If 4 of them are 36, 21, 17, 47, what is the missing number?

    Answer: 34