Change pack
Lintel Apr 27 - May 3 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 27 April 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 500,000,000 in standard form

    Answer: 5 × 108
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 15x + 36

    Answer: (x - 3)(x - 12)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 25cm, angle = 33°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 20.97cm
  4. 4. Ratio

    Express the second part of 10:8 as a fraction in simplest form

    Answer: 4⁄9
  5. 5. Statistics

    The mean of 6 numbers is 29. If 5 of them are 33, 35, 40, 24, 22, what is the missing number?

    Answer: 20

Tuesday 28 April 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 5,100,000 in standard form

    Answer: 5.1 × 106
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 2x - 80

    Answer: (x + 8)(x - 10)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 23cm, angle = 52°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 14.16cm
  4. 4. Ratio

    Simplify: 16:24:8

    Answer: 2:3:1
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 30. If 3 of them are 29, 17, 44, what is the missing number?

    Answer: 30

Wednesday 29 April 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.000019 in standard form

    Answer: 1.9 × 10-5
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 4x - 32

    Answer: (x + 8)(x - 4)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 11cm, angle = 36°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 7.99cm
  4. 4. Ratio

    Simplify: 12:6:15

    Answer: 4:2:5
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 40, 48, 43, 33, 36, 48. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 41.33

Thursday 30 April 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.024 in standard form

    Answer: 2.4 × 10-2
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - x - 12

    Answer: (x + 3)(x - 4)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 22cm, angle = 52°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 13.54cm
  4. 4. Ratio

    Express the first part of 5:9 as a fraction in simplest form

    Answer: 5⁄14
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 9, 13, 47, 14, 35, 19. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 22.83

Friday 1 May 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 91,000,000 in standard form

    Answer: 9.1 × 107
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 4x - 96

    Answer: (x + 12)(x - 8)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 13cm, angle = 36°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 9.45cm
  4. 4. Ratio

    Simplify: 6:8:12

    Answer: 3:4:6
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 42, 40, 7, 8, 17, 7. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 20.17