Change pack
Lintel May 4 - 10 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 4 May 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 3,800,000 in standard form

    Answer: 3.8 × 106
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 5x - 24

    Answer: (x + 3)(x - 8)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 26cm, angle = 42°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 23.41cm
  4. 4. Ratio

    £392.00 is shared between A and B in the ratio 3:5. How much does A receive?

    Answer: £147.00
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 6, 17, 5, 15, 41, 38. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 20.33

Tuesday 5 May 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.000094 in standard form

    Answer: 9.4 × 10-5
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 5x - 36

    Answer: (x + 4)(x - 9)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 16cm, angle = 49°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 10.5cm
  4. 4. Ratio

    £160.00 is shared between A and B in the ratio 3:2. How much does A receive?

    Answer: £96.00
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 30. If 3 of them are 23, 39, 28, what is the missing number?

    Answer: 30

Wednesday 6 May 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 83,000 in standard form

    Answer: 8.3 × 104
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 11x + 10

    Answer: (x + 10)(x + 1)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 18cm, angle = 39°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 14.58cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio £9 : 55p

    Answer: 180:11
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 33. If 3 of them are 42, 34, 21, what is the missing number?

    Answer: 35

Thursday 7 May 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.0027 in standard form

    Answer: 2.7 × 10-3
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 2x - 24

    Answer: (x + 4)(x - 6)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 36cm, angle = 34°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 29.85cm
  4. 4. Ratio

    £272.00 is shared between A and B in the ratio 5:3. How much does A receive?

    Answer: £170.00
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 36, 50, 48, 31, 36, 46. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 41.17

Friday 8 May 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.0002 in standard form

    Answer: 2 × 10-4
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 2x - 3

    Answer: (x + 3)(x - 1)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 29cm, angle = 42°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 21.55cm
  4. 4. Ratio

    £140.00 is shared between A and B in the ratio 5:2. How much does A receive?

    Answer: £100.00
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 41, 31, 34, 40, 21, 13

    Answer: 30