Change pack
Lintel May 11 - 17 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 11 May 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.000029 in standard form

    Answer: 2.9 × 10-5
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 5x - 14

    Answer: (x + 2)(x - 7)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 27cm, angle = 58°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 43.21cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio £3 : 80p

    Answer: 15:4
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 31, 23, 36, 38, 47, 29, 16. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 31.43

Tuesday 12 May 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 340,000,000 in standard form

    Answer: 3.4 × 108
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 5x - 50

    Answer: (x + 10)(x - 5)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 31cm, angle = 51°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 19.51cm
  4. 4. Ratio

    £210.00 is shared between A and B in the ratio 2:1. How much does A receive?

    Answer: £140.00
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 40, 50, 29, 32, 41, 30

    Answer: 37

Wednesday 13 May 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.000081 in standard form

    Answer: 8.1 × 10-5
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + x - 20

    Answer: (x + 5)(x - 4)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 15cm, angle = 60°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 25.98cm
  4. 4. Ratio

    Red, blue and green counters are in the ratio 1:1:9. What fraction of the counters are red?

    Answer: 1⁄11
  5. 5. Statistics

    The mean of 6 numbers is 30. If 5 of them are 24, 18, 17, 43, 49, what is the missing number?

    Answer: 29

Thursday 14 May 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.00067 in standard form

    Answer: 6.7 × 10-4
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 2x - 8

    Answer: (x + 2)(x - 4)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 17cm, angle = 31°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 10.21cm
  4. 4. Ratio

    Black and white sweets are in the ratio 11:14. What fraction of the sweets are black?

    Answer: 11⁄25
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 49, 23, 9, 33, 28, 16, 30, 21. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 26.13

Friday 15 May 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 11,000 in standard form

    Answer: 1.1 × 104
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 4x - 60

    Answer: (x + 10)(x - 6)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 16cm, angle = 43°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 11.7cm
  4. 4. Ratio

    Express the first part of 14:13 as a fraction in simplest form

    Answer: 14⁄27
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 27. If 4 of them are 21, 16, 17, 19, what is the missing number?

    Answer: 62