Change pack
Lintel May 18 - 24 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 18 May 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 66,000,000 in standard form

    Answer: 6.6 × 107
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 15x + 54

    Answer: (x + 9)(x + 6)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 27cm, angle = 47°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 18.41cm
  4. 4. Ratio

    Express the second part of 2:15 as a fraction in simplest form

    Answer: 15⁄17
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 12, 14, 21, 17, 9, 8, 28, 50. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 19.88

Tuesday 19 May 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.018 in standard form

    Answer: 1.8 × 10-2
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - x - 20

    Answer: (x + 4)(x - 5)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 15cm, angle = 35°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 10.5cm
  4. 4. Ratio

    Black and white beads are in the ratio 11:10. What fraction of the beads are white?

    Answer: 10⁄21
  5. 5. Statistics

    The mean of 6 numbers is 29. If 5 of them are 33, 25, 34, 37, 33, what is the missing number?

    Answer: 12

Wednesday 20 May 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 59,000,000 in standard form

    Answer: 5.9 × 107
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 8x - 20

    Answer: (x + 10)(x - 2)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 22cm, angle = 55°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 12.62cm
  4. 4. Ratio

    Divide 190 in the ratio 2:2:1

    Answer: 76, 76 and 38
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 47, 8, 34, 43, 26, 35. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 32.17

Thursday 21 May 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.0033 in standard form

    Answer: 3.3 × 10-3
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 10x + 24

    Answer: (x - 4)(x - 6)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 29cm, angle = 33°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 18.83cm
  4. 4. Ratio

    Simplify: 16:12:16

    Answer: 4:3:4
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 39. If 4 of them are 40, 30, 49, 29, what is the missing number?

    Answer: 47

Friday 22 May 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 79,000 in standard form

    Answer: 7.9 × 104
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 4x - 5

    Answer: (x + 1)(x - 5)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 15cm, angle = 31°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 12.86cm
  4. 4. Ratio

    Simplify: 9:6:6

    Answer: 3:2:2
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 26. If 4 of them are 18, 19, 17, 45, what is the missing number?

    Answer: 31