Change pack
Lintel May 25 - 31 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 25 May 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 57,000 in standard form

    Answer: 5.7 × 104
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 5x - 14

    Answer: (x + 7)(x - 2)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 40cm, angle = 50°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 25.71cm
  4. 4. Ratio

    £287.00 is shared between A and B in the ratio 5:2. How much does A receive?

    Answer: £205.00
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 16, 41, 27, 13, 23, 30, 30, 37. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 27.13

Tuesday 26 May 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.00057 in standard form

    Answer: 5.7 × 10-4
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 9x + 20

    Answer: (x - 4)(x - 5)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 23cm, angle = 30°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 13.28cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 1 hour : 45 minutes

    Answer: 4:3
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 48, 16, 39, 36, 29, 15, 14, 6. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 25.38

Wednesday 27 May 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 4,400,000 in standard form

    Answer: 4.4 × 106
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 6x - 16

    Answer: (x + 2)(x - 8)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 22cm, angle = 30°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 19.05cm
  4. 4. Ratio

    Black, white and yellow beads are in the ratio 11:10:8. What fraction of the beads are black?

    Answer: 11⁄29
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 28. If 3 of them are 44, 17, 33, what is the missing number?

    Answer: 18

Thursday 28 May 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 820,000,000 in standard form

    Answer: 8.2 × 108
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - x - 42

    Answer: (x + 6)(x - 7)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 32cm, angle = 31°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 27.43cm
  4. 4. Ratio

    £306.00 is shared between A and B in the ratio 5:4. How much does A receive?

    Answer: £170.00
  5. 5. Statistics

    The mean of 6 numbers is 28. If 5 of them are 30, 29, 33, 26, 24, what is the missing number?

    Answer: 26

Friday 29 May 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.00018 in standard form

    Answer: 1.8 × 10-4
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 4x + 4

    Answer: (x + 2)(x + 2)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 16cm, angle = 31°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 9.61cm
  4. 4. Ratio

    Black, white and yellow counters are in the ratio 8:3:7. What fraction of the counters are black?

    Answer: 4⁄9
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 20, 30, 14, 24, 42, 43, 40. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 30.43