Change pack
Lintel Jun 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 1 June 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 93,000,000 in standard form

    Answer: 9.3 × 107
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 13x + 36

    Answer: (x - 4)(x - 9)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 22cm, angle = 52°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 13.54cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 3 litres : 100 ml

    Answer: 30:1
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 26, 49, 36, 12, 20, 29. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 28.67

Tuesday 2 June 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.00003 in standard form

    Answer: 3 × 10-5
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 5x + 4

    Answer: (x + 4)(x + 1)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 24cm, angle = 49°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 27.61cm
  4. 4. Ratio

    £240.00 is shared between A and B in the ratio 5:3. How much does A receive?

    Answer: £150.00
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 32, 45, 15, 20, 35, 28. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 29.17

Wednesday 3 June 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 120,000 in standard form

    Answer: 1.2 × 105
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 5x - 14

    Answer: (x + 2)(x - 7)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 34cm, angle = 46°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 23.62cm
  4. 4. Ratio

    In ratio 7:2:8, what fraction is the second part?

    Answer: 2⁄17
  5. 5. Statistics

    The mean of 6 numbers is 34. If 5 of them are 22, 44, 21, 42, 38, what is the missing number?

    Answer: 37

Thursday 4 June 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 80,000,000 in standard form

    Answer: 8 × 107
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 3x - 4

    Answer: (x + 1)(x - 4)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 36cm, angle = 53°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 21.67cm
  4. 4. Ratio

    Express the second part of 4:7 as a fraction in simplest form

    Answer: 7⁄11
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 16, 11, 46, 15, 37, 31, 25. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 25.86

Friday 5 June 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.0022 in standard form

    Answer: 2.2 × 10-3
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 10x + 24

    Answer: (x - 4)(x - 6)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 30cm, angle = 41°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 26.08cm
  4. 4. Ratio

    Express the first part of 15:10 as a fraction in simplest form

    Answer: 3⁄5
  5. 5. Statistics

    The mean of 6 numbers is 25. If 5 of them are 25, 24, 27, 27, 22, what is the missing number?

    Answer: 25