Change pack
Lintel Jun 8 - 14 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 8 June 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.000018 in standard form

    Answer: 1.8 × 10-5
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 5x - 6

    Answer: (x + 6)(x - 1)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 18cm, angle = 37°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 13.56cm
  4. 4. Ratio

    Divide 72 in the ratio 1:1:4

    Answer: 12, 12 and 48
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 13, 11, 46, 12, 30, 24, 28, 9. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 21.63

Tuesday 9 June 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 67,000,000 in standard form

    Answer: 6.7 × 107
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 11x + 10

    Answer: (x + 10)(x + 1)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 21cm, angle = 29°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 18.37cm
  4. 4. Ratio

    Simplify: 8:4:6

    Answer: 4:2:3
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 39. If 4 of them are 45, 48, 44, 40, what is the missing number?

    Answer: 18

Wednesday 10 June 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 92,000,000 in standard form

    Answer: 9.2 × 107
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 6x - 55

    Answer: (x + 11)(x - 5)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 22cm, angle = 55°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 31.42cm
  4. 4. Ratio

    Simplify: 4:4:12

    Answer: 1:1:3
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 32. If 3 of them are 50, 28, 33, what is the missing number?

    Answer: 17

Thursday 11 June 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.0011 in standard form

    Answer: 1.1 × 10-3
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 3x - 70

    Answer: (x + 10)(x - 7)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 29cm, angle = 36°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 23.46cm
  4. 4. Ratio

    Simplify: 6:9:9

    Answer: 2:3:3
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 11, 45, 46, 38, 43, 48, 33. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 37.71

Friday 12 June 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 7,600,000 in standard form

    Answer: 7.6 × 106
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 2x - 8

    Answer: (x + 2)(x - 4)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 14cm, angle = 49°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 16.11cm
  4. 4. Ratio

    Simplify: 12:24:24

    Answer: 1:2:2
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 5, 17, 46, 29, 9, 23, 41, 43. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 26.63