Change pack
Lintel Jun 15 - 21 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 15 June 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 3,400,000 in standard form

    Answer: 3.4 × 106
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 3x - 70

    Answer: (x + 10)(x - 7)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 11cm, angle = 41°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 9.56cm
  4. 4. Ratio

    £432.00 is shared between A and B in the ratio 5:4. How much does A receive?

    Answer: £240.00
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 33. If 3 of them are 19, 42, 24, what is the missing number?

    Answer: 47

Tuesday 16 June 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.0097 in standard form

    Answer: 9.7 × 10-3
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 8x - 9

    Answer: (x + 1)(x - 9)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 31cm, angle = 64°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 13.59cm
  4. 4. Ratio

    £252.00 is shared between A and B in the ratio 2:1. How much does A receive?

    Answer: £168.00
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 39. If 3 of them are 33, 41, 29, what is the missing number?

    Answer: 53

Wednesday 17 June 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 91,000 in standard form

    Answer: 9.1 × 104
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - x - 110

    Answer: (x + 10)(x - 11)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 19cm, angle = 59°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 31.62cm
  4. 4. Ratio

    £441.00 is shared between A and B in the ratio 4:5. How much does A receive?

    Answer: £196.00
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 9, 49, 41, 26, 20, 40. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 30.83

Thursday 18 June 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 57,000 in standard form

    Answer: 5.7 × 104
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 13x + 40

    Answer: (x + 8)(x + 5)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 17cm, angle = 38°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 13.28cm
  4. 4. Ratio

    In ratio 2:8:4, what fraction is the first part?

    Answer: 1⁄7
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 18, 7, 29, 34, 27, 43, 48. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 29.43

Friday 19 June 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.0048 in standard form

    Answer: 4.8 × 10-3
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 3x - 18

    Answer: (x + 3)(x - 6)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 17cm, angle = 53°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 10.23cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 8m : 40cm

    Answer: 20:1
  5. 5. Statistics

    The mean of 6 numbers is 39. If 5 of them are 35, 42, 32, 32, 24, what is the missing number?

    Answer: 69