Change pack
Lintel Jun 22 - 28 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 22 June 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 960,000 in standard form

    Answer: 9.6 × 105
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 14x + 33

    Answer: (x - 3)(x - 11)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 30cm, angle = 57°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 46.2cm
  4. 4. Ratio

    £273.00 is shared between A and B in the ratio 4:3. How much does A receive?

    Answer: £156.00
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 32. If 3 of them are 16, 23, 22, what is the missing number?

    Answer: 67

Tuesday 23 June 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.00061 in standard form

    Answer: 6.1 × 10-4
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 5x - 50

    Answer: (x + 10)(x - 5)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 29cm, angle = 61°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 14.06cm
  4. 4. Ratio

    In ratio 1:3:10, what fraction is the third part?

    Answer: 5⁄7
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 46, 21, 13, 8, 14, 10, 32, 44

    Answer: 23.5

Wednesday 24 June 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.04 in standard form

    Answer: 4 × 10-2
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 2x - 80

    Answer: (x + 8)(x - 10)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 33cm, angle = 46°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 22.92cm
  4. 4. Ratio

    Simplify: 9:12:6

    Answer: 3:4:2
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 36. If 4 of them are 28, 43, 33, 40, what is the missing number?

    Answer: 36

Thursday 25 June 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 140,000 in standard form

    Answer: 1.4 × 105
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 2x - 8

    Answer: (x + 2)(x - 4)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 19cm, angle = 51°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 23.46cm
  4. 4. Ratio

    Black and white marbles are in the ratio 2:3. What fraction of the marbles are white?

    Answer: 3⁄5
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 43, 41, 33, 35, 47, 19. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 36.33

Friday 26 June 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.0016 in standard form

    Answer: 1.6 × 10-3
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 2x - 15

    Answer: (x + 3)(x - 5)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 27cm, angle = 32°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 22.9cm
  4. 4. Ratio

    Divide 145 in the ratio 1:2:2

    Answer: 29, 58 and 58
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 40, 27, 47, 32, 8, 46. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 33.33