Change pack
Lintel Jun 29 - Jul 5 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 29 June 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.00074 in standard form

    Answer: 7.4 × 10-4
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 6x - 7

    Answer: (x + 1)(x - 7)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 16cm, angle = 42°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 11.89cm
  4. 4. Ratio

    Simplify: 12:20:20

    Answer: 3:5:5
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 22, 37, 28, 40, 45, 27, 28, 42. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 33.63

Tuesday 30 June 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.0061 in standard form

    Answer: 6.1 × 10-3
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 2x - 15

    Answer: (x + 3)(x - 5)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 29cm, angle = 47°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 31.cm
  4. 4. Ratio

    Express the first part of 13:14 as a fraction in simplest form

    Answer: 13⁄27
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 50, 50, 43, 33, 5, 49, 10, 21. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 32.63

Wednesday 1 July 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 80,000,000 in standard form

    Answer: 8 × 107
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - x - 20

    Answer: (x + 4)(x - 5)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 28cm, angle = 44°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 20.14cm
  4. 4. Ratio

    Simplify: 8:8:4

    Answer: 2:2:1
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 9, 38, 43, 44, 28, 13, 20, 19

    Answer: 26.75

Thursday 2 July 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.000016 in standard form

    Answer: 1.6 × 10-5
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 8x - 20

    Answer: (x + 10)(x - 2)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 29cm, angle = 53°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 38.48cm
  4. 4. Ratio

    Black and white counters are in the ratio 4:10. What fraction of the counters are white?

    Answer: 5⁄7
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 15, 22, 27, 12, 13, 18. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 17.83

Friday 3 July 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 260,000 in standard form

    Answer: 2.6 × 105
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 11x - 12

    Answer: (x + 1)(x - 12)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 24cm, angle = 33°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 20.13cm
  4. 4. Ratio

    Express the second part of 15:9 as a fraction in simplest form

    Answer: 3⁄8
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 40. If 3 of them are 46, 38, 38, what is the missing number?

    Answer: 38