Change pack
Lintel Jul 6 - 12 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 6 July 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 940,000,000 in standard form

    Answer: 9.4 × 108
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 7x - 8

    Answer: (x + 8)(x - 1)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 16cm, angle = 55°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 9.18cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 5 hours : 45 minutes

    Answer: 20:3
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 25. If 4 of them are 17, 22, 22, 33, what is the missing number?

    Answer: 31

Tuesday 7 July 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.000032 in standard form

    Answer: 3.2 × 10-5
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 15x + 54

    Answer: (x + 9)(x + 6)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 21cm, angle = 54°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 28.9cm
  4. 4. Ratio

    £250.00 is shared between A and B in the ratio 2:3. How much does A receive?

    Answer: £100.00
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 36, 13, 48, 46, 16, 16, 8. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 26.14

Wednesday 8 July 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.0086 in standard form

    Answer: 8.6 × 10-3
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 13x + 42

    Answer: (x + 7)(x + 6)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 16cm, angle = 47°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 17.16cm
  4. 4. Ratio

    Orange, purple and pink sweets are in the ratio 11:10:6. What fraction of the sweets are pink?

    Answer: 2⁄9
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 16, 6, 7, 17, 33, 21, 17. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 16.71

Thursday 9 July 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 7,500,000 in standard form

    Answer: 7.5 × 106
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - x - 90

    Answer: (x + 9)(x - 10)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 32cm, angle = 37°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 25.56cm
  4. 4. Ratio

    £336.00 is shared between A and B in the ratio 2:5. How much does A receive?

    Answer: £96.00
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 27. If 3 of them are 17, 36, 38, what is the missing number?

    Answer: 17

Friday 10 July 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 32,000,000 in standard form

    Answer: 3.2 × 107
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + x - 6

    Answer: (x + 3)(x - 2)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 21cm, angle = 48°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 23.32cm
  4. 4. Ratio

    Orange, purple and pink sweets are in the ratio 4:11:5. What fraction of the sweets are purple?

    Answer: 11⁄20
  5. 5. Statistics

    The mean of 6 numbers is 32. If 5 of them are 19, 42, 26, 27, 40, what is the missing number?

    Answer: 38