Change pack
Lintel Jul 13 - 19 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 13 July 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.000098 in standard form

    Answer: 9.8 × 10-5
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 6x - 40

    Answer: (x + 4)(x - 10)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 19cm, angle = 32°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 16.11cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 1 litre : 850 ml

    Answer: 20:17
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 29. If 3 of them are 34, 38, 37, what is the missing number?

    Answer: 7

Tuesday 14 July 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.00081 in standard form

    Answer: 8.1 × 10-4
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 2x - 63

    Answer: (x + 7)(x - 9)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 21cm, angle = 40°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 16.09cm
  4. 4. Ratio

    Simplify: 16:24:16

    Answer: 2:3:2
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 27, 14, 34, 13, 29, 32. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 24.83

Wednesday 15 July 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 5,400,000 in standard form

    Answer: 5.4 × 106
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 14x + 49

    Answer: (x + 7)(x + 7)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 19cm, angle = 59°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 31.62cm
  4. 4. Ratio

    Simplify: 12:8:12

    Answer: 3:2:3
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 38. If 3 of them are 33, 32, 27, what is the missing number?

    Answer: 60

Thursday 16 July 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.000019 in standard form

    Answer: 1.9 × 10-5
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 7x - 18

    Answer: (x + 2)(x - 9)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 35cm, angle = 32°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 29.68cm
  4. 4. Ratio

    Divide 189 in the ratio 4:3:2

    Answer: 84, 63 and 42
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 29. If 4 of them are 34, 46, 28, 18, what is the missing number?

    Answer: 19

Friday 17 July 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 7,700,000 in standard form

    Answer: 7.7 × 106
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - x - 90

    Answer: (x + 9)(x - 10)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 28cm, angle = 38°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 21.88cm
  4. 4. Ratio

    Simplify: 8:10:6

    Answer: 4:5:3
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 40, 40, 10, 36, 45, 46, 49

    Answer: 38