Change pack
Lintel Jul 20 - 26 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 20 July 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 120,000,000 in standard form

    Answer: 1.2 × 108
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 2x - 3

    Answer: (x + 1)(x - 3)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 21cm, angle = 36°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 15.26cm
  4. 4. Ratio

    Orange and purple counters are in the ratio 15:7. What fraction of the counters are purple?

    Answer: 7⁄22
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 38, 47, 15, 45, 22, 37, 26, 13. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 30.38

Tuesday 21 July 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.00033 in standard form

    Answer: 3.3 × 10-4
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 8x - 9

    Answer: (x + 1)(x - 9)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 18cm, angle = 61°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 8.73cm
  4. 4. Ratio

    Divide 203 in the ratio 4:1:2

    Answer: 116, 29 and 58
  5. 5. Statistics

    The mean of 6 numbers is 28. If 5 of them are 20, 21, 48, 23, 30, what is the missing number?

    Answer: 26

Wednesday 22 July 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 130,000 in standard form

    Answer: 1.3 × 105
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 2x - 24

    Answer: (x + 4)(x - 6)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 14cm, angle = 35°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 9.8cm
  4. 4. Ratio

    Red and blue beads are in the ratio 3:15. What fraction of the beads are blue?

    Answer: 5⁄6
  5. 5. Statistics

    The mean of 6 numbers is 31. If 5 of them are 35, 39, 21, 38, 17, what is the missing number?

    Answer: 36

Thursday 23 July 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.00002 in standard form

    Answer: 2 × 10-5
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - x - 56

    Answer: (x + 7)(x - 8)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 19cm, angle = 32°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 16.11cm
  4. 4. Ratio

    Simplify: 12:6:4

    Answer: 6:3:2
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 35, 34, 16, 5, 30, 26, 48. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 27.71

Friday 24 July 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.022 in standard form

    Answer: 2.2 × 10-2
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 6x - 16

    Answer: (x + 8)(x - 2)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 26cm, angle = 53°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 15.65cm
  4. 4. Ratio

    In ratio 6:1:8, what fraction is the third part?

    Answer: 8⁄15
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 28. If 4 of them are 33, 27, 18, 24, what is the missing number?

    Answer: 38