Change pack
Lintel Jul 27 - Aug 2 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 27 July 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 85,000,000 in standard form

    Answer: 8.5 × 107
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 14x + 24

    Answer: (x - 2)(x - 12)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 14cm, angle = 33°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 9.09cm
  4. 4. Ratio

    In ratio 10:12:12, what fraction is the second part?

    Answer: 6⁄17
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 23. If 3 of them are 18, 15, 50, what is the missing number?

    Answer: 9

Tuesday 28 July 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 590,000 in standard form

    Answer: 5.9 × 105
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 5x - 36

    Answer: (x + 9)(x - 4)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 24cm, angle = 44°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 23.18cm
  4. 4. Ratio

    £342.00 is shared between A and B in the ratio 4:5. How much does A receive?

    Answer: £152.00
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 27. If 4 of them are 22, 17, 34, 34, what is the missing number?

    Answer: 28

Wednesday 29 July 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.00054 in standard form

    Answer: 5.4 × 10-4
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 6x - 16

    Answer: (x + 2)(x - 8)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 15cm, angle = 53°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 9.03cm
  4. 4. Ratio

    In ratio 6:10:8, what fraction is the third part?

    Answer: 1⁄3
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 15, 5, 41, 33, 22, 10, 43. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 24.14

Thursday 30 July 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.002 in standard form

    Answer: 2 × 10-3
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 4x - 5

    Answer: (x + 5)(x - 1)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 22cm, angle = 57°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 33.88cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 5kg : 150g

    Answer: 100:3
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 13, 46, 14, 7, 7, 38, 30, 40. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 24.38

Friday 31 July 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 1,100,000 in standard form

    Answer: 1.1 × 106
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 20x + 99

    Answer: (x - 9)(x - 11)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 24cm, angle = 45°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 16.97cm
  4. 4. Ratio

    £400.00 is shared between A and B in the ratio 5:3. How much does A receive?

    Answer: £250.00
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 37. If 4 of them are 41, 46, 50, 38, what is the missing number?

    Answer: 10