Change pack
Lintel Aug 3 - 9 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 3 August 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.077 in standard form

    Answer: 7.7 × 10-2
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 21x + 110

    Answer: (x + 11)(x + 10)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 24cm, angle = 41°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 18.11cm
  4. 4. Ratio

    Simplify: 12:12:6

    Answer: 2:2:1
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 28. If 4 of them are 47, 17, 30, 26, what is the missing number?

    Answer: 20

Tuesday 4 August 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.099 in standard form

    Answer: 9.9 × 10-2
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 21x + 110

    Answer: (x - 10)(x - 11)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 36cm, angle = 41°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 27.17cm
  4. 4. Ratio

    In ratio 12:8:12, what fraction is the second part?

    Answer: 1⁄4
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 8, 34, 14, 10, 44, 25, 19

    Answer: 22

Wednesday 5 August 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 950,000,000 in standard form

    Answer: 9.5 × 108
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + x - 6

    Answer: (x + 3)(x - 2)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 22cm, angle = 49°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 25.31cm
  4. 4. Ratio

    £320.00 is shared between A and B in the ratio 5:3. How much does A receive?

    Answer: £200.00
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 31. If 3 of them are 24, 47, 36, what is the missing number?

    Answer: 17

Thursday 6 August 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.00065 in standard form

    Answer: 6.5 × 10-4
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 2x - 3

    Answer: (x + 1)(x - 3)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 35cm, angle = 60°. Find adjacent side

    Answer: 17.5cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 4 litres : 950 ml

    Answer: 80:19
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 31. If 4 of them are 29, 24, 32, 26, what is the missing number?

    Answer: 44

Friday 7 August 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 580,000 in standard form

    Answer: 5.8 × 105
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 2x - 8

    Answer: (x + 2)(x - 4)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 13cm, angle = 49°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 14.95cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio £7 : 10p

    Answer: 70:1
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 28, 35, 44, 9, 23, 29, 40. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 29.71