Change pack
Lintel Aug 10 - 16 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 10 August 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.0044 in standard form

    Answer: 4.4 × 10-3
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 5x - 6

    Answer: (x + 1)(x - 6)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 13cm, angle = 58°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 20.8cm
  4. 4. Ratio

    £441.00 is shared between A and B in the ratio 5:4. How much does A receive?

    Answer: £245.00
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 26. If 3 of them are 18, 32, 38, what is the missing number?

    Answer: 16

Tuesday 11 August 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 43,000,000 in standard form

    Answer: 4.3 × 107
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 8x - 9

    Answer: (x + 9)(x - 1)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 23cm, angle = 49°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 15.09cm
  4. 4. Ratio

    Black, white and yellow counters are in the ratio 9:8:1. What fraction of the counters are black?

    Answer: 1⁄2
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 15, 25, 5, 39, 18, 35, 24

    Answer: 23

Wednesday 12 August 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.0088 in standard form

    Answer: 8.8 × 10-3
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 15x + 56

    Answer: (x - 7)(x - 8)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 13cm, angle = 46°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 13.46cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 5 hours : 45 minutes

    Answer: 20:3
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 39, 50, 5, 16, 47, 15. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 28.67

Thursday 13 August 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 990,000,000 in standard form

    Answer: 9.9 × 108
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 3x - 28

    Answer: (x + 7)(x - 4)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 24cm, angle = 37°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 19.17cm
  4. 4. Ratio

    £350.00 is shared between A and B in the ratio 2:5. How much does A receive?

    Answer: £100.00
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 31. If 3 of them are 23, 47, 19, what is the missing number?

    Answer: 35

Friday 14 August 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 900,000,000 in standard form

    Answer: 9 × 108
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 4x - 5

    Answer: (x + 5)(x - 1)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 15cm, angle = 31°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 12.86cm
  4. 4. Ratio

    Divide 60 in the ratio 1:4:1

    Answer: 10, 40 and 10
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 16, 50, 11, 29, 12, 48. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 27.67