Change pack
Lintel Aug 17 - 23 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 17 August 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.0041 in standard form

    Answer: 4.1 × 10-3
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 3x - 4

    Answer: (x + 4)(x - 1)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 27cm, angle = 37°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 20.35cm
  4. 4. Ratio

    Simplify: 20:8:12

    Answer: 5:2:3
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 48, 25, 18, 16, 26, 41

    Answer: 29

Tuesday 18 August 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.06 in standard form

    Answer: 6 × 10-2
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 2x - 15

    Answer: (x + 5)(x - 3)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 11cm, angle = 37°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 8.29cm
  4. 4. Ratio

    Simplify: 9:12:6

    Answer: 3:4:2
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 49, 44, 33, 21, 19, 32, 28, 32

    Answer: 32.25

Wednesday 19 August 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 160,000,000 in standard form

    Answer: 1.6 × 108
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 3x + 2

    Answer: (x - 1)(x - 2)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 39cm, angle = 34°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 32.33cm
  4. 4. Ratio

    Express the first part of 13:15 as a fraction in simplest form

    Answer: 13⁄28
  5. 5. Statistics

    The mean of 6 numbers is 31. If 5 of them are 50, 17, 29, 20, 34, what is the missing number?

    Answer: 36

Thursday 20 August 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.000098 in standard form

    Answer: 9.8 × 10-5
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 13x + 40

    Answer: (x - 5)(x - 8)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 28cm, angle = 56°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 41.51cm
  4. 4. Ratio

    Simplify: 6:15:9

    Answer: 2:5:3
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 26, 37, 47, 13, 25, 31. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 29.83

Friday 21 August 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 44,000,000 in standard form

    Answer: 4.4 × 107
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 7x - 18

    Answer: (x + 9)(x - 2)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 31cm, angle = 63°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 14.07cm
  4. 4. Ratio

    Black and white sweets are in the ratio 4:12. What fraction of the sweets are white?

    Answer: 3⁄4
  5. 5. Statistics

    The mean of 6 numbers is 32. If 5 of them are 48, 17, 44, 24, 33, what is the missing number?

    Answer: 26