Change pack
Lintel Aug 24 - 30 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 24 August 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 82,000 in standard form

    Answer: 8.2 × 104
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 13x + 12

    Answer: (x - 1)(x - 12)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 18cm, angle = 51°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 11.33cm
  4. 4. Ratio

    £135.00 is shared between A and B in the ratio 2:3. How much does A receive?

    Answer: £54.00
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 22. If 4 of them are 28, 16, 19, 21, what is the missing number?

    Answer: 26

Tuesday 25 August 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.000013 in standard form

    Answer: 1.3 × 10-5
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 2x - 35

    Answer: (x + 5)(x - 7)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 24cm, angle = 51°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 29.64cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 4kg : 100g

    Answer: 40:1
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 23, 39, 10, 10, 46, 5. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 22.17

Wednesday 26 August 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 26,000 in standard form

    Answer: 2.6 × 104
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 2x - 63

    Answer: (x + 9)(x - 7)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 25cm, angle = 27°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 22.28cm
  4. 4. Ratio

    £175.00 is shared between A and B in the ratio 5:2. How much does A receive?

    Answer: £125.00
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 40, 19, 34, 37, 50, 30, 42, 10

    Answer: 32.75

Thursday 27 August 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.092 in standard form

    Answer: 9.2 × 10-2
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 2x - 120

    Answer: (x + 10)(x - 12)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 17cm, angle = 36°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 12.35cm
  4. 4. Ratio

    £182.00 is shared between A and B in the ratio 3:4. How much does A receive?

    Answer: £78.00
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 27. If 3 of them are 43, 15, 18, what is the missing number?

    Answer: 32

Friday 28 August 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.077 in standard form

    Answer: 7.7 × 10-2
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 11x + 18

    Answer: (x - 2)(x - 9)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 19cm, angle = 41°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 16.52cm
  4. 4. Ratio

    Red, blue and green marbles are in the ratio 2:10:6. What fraction of the marbles are red?

    Answer: 1⁄9
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 24. If 3 of them are 28, 29, 22, what is the missing number?

    Answer: 17