Change pack
Lintel Sep 7 - 13 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 7 September 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 37,000 in standard form

    Answer: 3.7 × 104
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 5x - 36

    Answer: (x + 4)(x - 9)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 13cm, angle = 44°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 12.55cm
  4. 4. Ratio

    Simplify: 6:4:10

    Answer: 3:2:5
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 23, 23, 20, 33, 19, 29, 5. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 21.71

Tuesday 8 September 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 60,000 in standard form

    Answer: 6 × 104
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 3x - 4

    Answer: (x + 4)(x - 1)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 22cm, angle = 58°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 35.21cm
  4. 4. Ratio

    Orange and purple beads are in the ratio 2:7. What fraction of the beads are purple?

    Answer: 7⁄9
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 15, 27, 47, 20, 35, 23, 38. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 29.29

Wednesday 9 September 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.000027 in standard form

    Answer: 2.7 × 10-5
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 13x + 36

    Answer: (x + 9)(x + 4)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 26cm, angle = 50°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 16.71cm
  4. 4. Ratio

    Red, blue and green counters are in the ratio 7:6:8. What fraction of the counters are red?

    Answer: 1⁄3
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 33. If 3 of them are 41, 36, 27, what is the missing number?

    Answer: 28

Thursday 10 September 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.0062 in standard form

    Answer: 6.2 × 10-3
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 22x + 121

    Answer: (x - 11)(x - 11)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 16cm, angle = 47°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 17.16cm
  4. 4. Ratio

    Divide 138 in the ratio 1:3:2

    Answer: 23, 69 and 46
  5. 5. Statistics

    The mean of 6 numbers is 32. If 5 of them are 40, 36, 35, 32, 34, what is the missing number?

    Answer: 15

Friday 11 September 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 69,000,000 in standard form

    Answer: 6.9 × 107
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - x - 30

    Answer: (x + 5)(x - 6)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 18cm, angle = 64°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 7.89cm
  4. 4. Ratio

    Divide 99 in the ratio 4:3:2

    Answer: 44, 33 and 22
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 37, 28, 17, 47, 33, 12, 31, 41

    Answer: 30.75