Change pack
Lintel Sep 14 - 20 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 14 September 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 87,000 in standard form

    Answer: 8.7 × 104
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 8x + 16

    Answer: (x + 4)(x + 4)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 30cm, angle = 52°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 18.47cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 5m : 65cm

    Answer: 100:13
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 47, 17, 28, 7, 46, 31, 16, 22

    Answer: 26.75

Tuesday 15 September 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.00088 in standard form

    Answer: 8.8 × 10-4
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 5x - 50

    Answer: (x + 10)(x - 5)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 23cm, angle = 44°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 22.21cm
  4. 4. Ratio

    £252.00 is shared between A and B in the ratio 5:2. How much does A receive?

    Answer: £180.00
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 29. If 4 of them are 31, 24, 18, 48, what is the missing number?

    Answer: 24

Wednesday 16 September 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 2,500,000 in standard form

    Answer: 2.5 × 106
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - x - 42

    Answer: (x + 6)(x - 7)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 29cm, angle = 52°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 17.85cm
  4. 4. Ratio

    In ratio 6:4:4, what fraction is the first part?

    Answer: 3⁄7
  5. 5. Statistics

    The mean of 6 numbers is 37. If 5 of them are 49, 35, 46, 47, 27, what is the missing number?

    Answer: 18

Thursday 17 September 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.052 in standard form

    Answer: 5.2 × 10-2
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 9x + 14

    Answer: (x + 7)(x + 2)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 30cm, angle = 60°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 51.96cm
  4. 4. Ratio

    Orange, purple and pink marbles are in the ratio 8:1:12. What fraction of the marbles are pink?

    Answer: 4⁄7
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 27, 22, 31, 23, 11, 29, 41. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 26.29

Friday 18 September 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.003 in standard form

    Answer: 3 × 10-3
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 10x - 11

    Answer: (x + 1)(x - 11)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 12cm, angle = 42°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 10.8cm
  4. 4. Ratio

    In ratio 8:2:12, what fraction is the second part?

    Answer: 1⁄11
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 50, 41, 42, 14, 11, 44, 14, 40

    Answer: 32