Change pack
Lintel Sep 21 - 27 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 21 September 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 3,900,000 in standard form

    Answer: 3.9 × 106
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 10x + 21

    Answer: (x - 3)(x - 7)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 39cm, angle = 28°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 34.43cm
  4. 4. Ratio

    £261.00 is shared between A and B in the ratio 4:5. How much does A receive?

    Answer: £116.00
  5. 5. Statistics

    The mean of 6 numbers is 39. If 5 of them are 48, 18, 30, 46, 35, what is the missing number?

    Answer: 57

Tuesday 22 September 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.000084 in standard form

    Answer: 8.4 × 10-5
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 16x + 55

    Answer: (x - 5)(x - 11)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 13cm, angle = 58°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 20.8cm
  4. 4. Ratio

    In ratio 7:5:3, what fraction is the third part?

    Answer: 1⁄5
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 35. If 4 of them are 49, 49, 24, 36, what is the missing number?

    Answer: 17

Wednesday 23 September 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 61,000,000 in standard form

    Answer: 6.1 × 107
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + x - 30

    Answer: (x + 6)(x - 5)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 26cm, angle = 30°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 22.52cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio kg : 750g

    Answer: 4:3
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 29, 12, 50, 35, 11, 45, 18. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 28.57

Thursday 24 September 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 400,000,000 in standard form

    Answer: 4 × 108
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 2x - 63

    Answer: (x + 9)(x - 7)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 30cm, angle = 63°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 13.62cm
  4. 4. Ratio

    Simplify: 12:9:9

    Answer: 4:3:3
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 38. If 3 of them are 38, 30, 36, what is the missing number?

    Answer: 48

Friday 25 September 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.032 in standard form

    Answer: 3.2 × 10-2
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 14x + 45

    Answer: (x + 9)(x + 5)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 19cm, angle = 45°. Find opposite

    Answer: 19cm
  4. 4. Ratio

    Express the first part of 15:4 as a fraction in simplest form

    Answer: 15⁄19
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 17, 41, 14, 41, 31, 20. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 27.33