Change pack
Lintel Sep 28 - Oct 4 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 28 September 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.000096 in standard form

    Answer: 9.6 × 10-5
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 7x - 30

    Answer: (x + 10)(x - 3)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 16cm, angle = 54°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 22.02cm
  4. 4. Ratio

    Divide 114 in the ratio 1:2:3

    Answer: 19, 38 and 57
  5. 5. Statistics

    The mean of 6 numbers is 35. If 5 of them are 29, 32, 40, 26, 32, what is the missing number?

    Answer: 51

Tuesday 29 September 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 48,000 in standard form

    Answer: 4.8 × 104
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 2x - 48

    Answer: (x + 6)(x - 8)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 23cm, angle = 30°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 19.92cm
  4. 4. Ratio

    Red and blue sweets are in the ratio 12:11. What fraction of the sweets are blue?

    Answer: 11⁄23
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 36, 11, 33, 34, 11, 25, 38, 39. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 28.38

Wednesday 30 September 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 110,000,000 in standard form

    Answer: 1.1 × 108
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 6x + 8

    Answer: (x + 4)(x + 2)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 18cm, angle = 51°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 22.23cm
  4. 4. Ratio

    Simplify: 10:6:8

    Answer: 5:3:4
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 5, 23, 42, 35, 12, 5. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 20.33

Thursday 1 October 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 560,000 in standard form

    Answer: 5.6 × 105
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 13x + 12

    Answer: (x - 1)(x - 12)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 29cm, angle = 46°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 30.03cm
  4. 4. Ratio

    Simplify: 8:6:12

    Answer: 4:3:6
  5. 5. Statistics

    The mean of 6 numbers is 36. If 5 of them are 33, 38, 43, 17, 18, what is the missing number?

    Answer: 67

Friday 2 October 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.00081 in standard form

    Answer: 8.1 × 10-4
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 8x + 7

    Answer: (x - 1)(x - 7)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 26cm, angle = 54°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 15.28cm
  4. 4. Ratio

    Express the second part of 9:14 as a fraction in simplest form

    Answer: 14⁄23
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 35. If 3 of them are 32, 21, 27, what is the missing number?

    Answer: 60