Change pack
Lintel Oct 5 - 11 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 5 October 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.0059 in standard form

    Answer: 5.9 × 10-3
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 8x + 15

    Answer: (x - 3)(x - 5)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 35cm, angle = 64°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 15.34cm
  4. 4. Ratio

    In ratio 7:8:2, what fraction is the second part?

    Answer: 8⁄17
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 26, 5, 18, 13, 39, 31, 5. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 19.57

Tuesday 6 October 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 960,000 in standard form

    Answer: 9.6 × 105
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 4x - 77

    Answer: (x + 7)(x - 11)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 13cm, angle = 42°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 11.71cm
  4. 4. Ratio

    £261.00 is shared between A and B in the ratio 5:4. How much does A receive?

    Answer: £145.00
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 41, 7, 15, 26, 28, 37, 11, 48. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 26.63

Wednesday 7 October 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.00097 in standard form

    Answer: 9.7 × 10-4
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 8x + 15

    Answer: (x + 5)(x + 3)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 19cm, angle = 55°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 10.9cm
  4. 4. Ratio

    Black, white and yellow sweets are in the ratio 8:7:10. What fraction of the sweets are yellow?

    Answer: 2⁄5
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 32. If 4 of them are 23, 31, 36, 30, what is the missing number?

    Answer: 40

Thursday 8 October 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.036 in standard form

    Answer: 3.6 × 10-2
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + x - 2

    Answer: (x + 2)(x - 1)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 38cm, angle = 50°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 24.43cm
  4. 4. Ratio

    £186.00 is shared between A and B in the ratio 2:1. How much does A receive?

    Answer: £124.00
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 32. If 4 of them are 43, 32, 39, 29, what is the missing number?

    Answer: 17

Friday 9 October 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 480,000 in standard form

    Answer: 4.8 × 105
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 5x - 36

    Answer: (x + 9)(x - 4)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 20cm, angle = 59°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 33.29cm
  4. 4. Ratio

    £204.00 is shared between A and B in the ratio 2:1. How much does A receive?

    Answer: £136.00
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 8, 35, 45, 28, 42, 32, 20

    Answer: 30