Change pack
Lintel Oct 12 - 18 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 12 October 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 61,000,000 in standard form

    Answer: 6.1 × 107
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 3x - 28

    Answer: (x + 4)(x - 7)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 37cm, angle = 65°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 15.64cm
  4. 4. Ratio

    Red, blue and green counters are in the ratio 8:2:4. What fraction of the counters are green?

    Answer: 2⁄7
  5. 5. Statistics

    The mean of 6 numbers is 27. If 5 of them are 16, 18, 18, 48, 28, what is the missing number?

    Answer: 34

Tuesday 13 October 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.0047 in standard form

    Answer: 4.7 × 10-3
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 3x - 88

    Answer: (x + 11)(x - 8)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 27cm, angle = 55°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 38.56cm
  4. 4. Ratio

    £350.00 is shared between A and B in the ratio 2:5. How much does A receive?

    Answer: £100.00
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 23, 48, 42, 32, 28, 44, 8. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 32.14

Wednesday 14 October 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.099 in standard form

    Answer: 9.9 × 10-2
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 3x - 10

    Answer: (x + 2)(x - 5)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 19cm, angle = 36°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 13.8cm
  4. 4. Ratio

    Simplify: 8:10:4

    Answer: 4:5:2
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 25. If 3 of them are 36, 19, 28, what is the missing number?

    Answer: 17

Thursday 15 October 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 130,000,000 in standard form

    Answer: 1.3 × 108
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 2x - 80

    Answer: (x + 8)(x - 10)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 40cm, angle = 31°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 34.29cm
  4. 4. Ratio

    Simplify: 18:15:18

    Answer: 6:5:6
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 50, 24, 44, 42, 30, 16, 37. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 34.71

Friday 16 October 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.0029 in standard form

    Answer: 2.9 × 10-3
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - x - 56

    Answer: (x + 7)(x - 8)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 12cm, angle = 48°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 13.33cm
  4. 4. Ratio

    Simplify: 15:18:12

    Answer: 5:6:4
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 44, 10, 6, 5, 7, 15, 8, 34. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 16.13