Change pack
Lintel Oct 19 - 25 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 19 October 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.0028 in standard form

    Answer: 2.8 × 10-3
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 2x - 15

    Answer: (x + 3)(x - 5)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 23cm, angle = 32°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 14.37cm
  4. 4. Ratio

    Simplify: 12:10:6

    Answer: 6:5:3
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 8, 33, 26, 16, 28, 49, 21. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 25.86

Tuesday 20 October 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 84,000 in standard form

    Answer: 8.4 × 104
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 3x - 18

    Answer: (x + 6)(x - 3)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 20cm, angle = 56°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 11.18cm
  4. 4. Ratio

    Divide 128 in the ratio 1:4:3

    Answer: 16, 64 and 48
  5. 5. Statistics

    The mean of 6 numbers is 25. If 5 of them are 22, 32, 38, 26, 23, what is the missing number?

    Answer: 9

Wednesday 21 October 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.087 in standard form

    Answer: 8.7 × 10-2
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 6x - 55

    Answer: (x + 5)(x - 11)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 19cm, angle = 50°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 22.64cm
  4. 4. Ratio

    Simplify: 4:8:12

    Answer: 1:2:3
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 22, 8, 39, 30, 7, 31, 29, 11. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 22.13

Thursday 22 October 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 470,000,000 in standard form

    Answer: 4.7 × 108
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 6x - 40

    Answer: (x + 4)(x - 10)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 39cm, angle = 31°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 33.43cm
  4. 4. Ratio

    Divide 121 in the ratio 3:4:4

    Answer: 33, 44 and 44
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 36, 22, 8, 36, 46, 6. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 25.67

Friday 23 October 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.00075 in standard form

    Answer: 7.5 × 10-4
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - x - 30

    Answer: (x + 5)(x - 6)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 23cm, angle = 48°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 25.54cm
  4. 4. Ratio

    Divide 180 in the ratio 2:1:3

    Answer: 60, 30 and 90
  5. 5. Statistics

    The mean of 6 numbers is 38. If 5 of them are 45, 21, 27, 44, 47, what is the missing number?

    Answer: 44