Change pack
Lintel Oct 26 - Nov 1 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 26 October 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.000063 in standard form

    Answer: 6.3 × 10-5
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 15x + 56

    Answer: (x + 8)(x + 7)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 18cm, angle = 35°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 12.6cm
  4. 4. Ratio

    Red, blue and green counters are in the ratio 5:5:3. What fraction of the counters are blue?

    Answer: 5⁄13
  5. 5. Statistics

    The mean of 6 numbers is 36. If 5 of them are 47, 16, 48, 17, 33, what is the missing number?

    Answer: 55

Tuesday 27 October 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 59,000,000 in standard form

    Answer: 5.9 × 107
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 3x - 4

    Answer: (x + 1)(x - 4)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 33cm, angle = 49°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 21.65cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 7m : 50cm

    Answer: 14:1
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 50, 49, 49, 28, 32, 32

    Answer: 40

Wednesday 28 October 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 290,000,000 in standard form

    Answer: 2.9 × 108
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 3x - 54

    Answer: (x + 9)(x - 6)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 40cm, angle = 63°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 18.16cm
  4. 4. Ratio

    Orange, purple and pink beads are in the ratio 2:5:8. What fraction of the beads are pink?

    Answer: 8⁄15
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 33, 33, 8, 7, 39, 41, 41. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 28.86

Thursday 29 October 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.0039 in standard form

    Answer: 3.9 × 10-3
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 13x + 40

    Answer: (x - 5)(x - 8)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 18cm, angle = 45°. Find opposite

    Answer: 18cm
  4. 4. Ratio

    Orange, purple and pink counters are in the ratio 1:7:3. What fraction of the counters are orange?

    Answer: 1⁄11
  5. 5. Statistics

    The mean of 6 numbers is 35. If 5 of them are 49, 26, 21, 47, 17, what is the missing number?

    Answer: 50

Friday 30 October 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.0011 in standard form

    Answer: 1.1 × 10-3
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + x - 72

    Answer: (x + 9)(x - 8)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 18cm, angle = 29°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 15.74cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 2 hours : 20 minutes

    Answer: 6:1
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 37. If 3 of them are 35, 18, 30, what is the missing number?

    Answer: 65