Change pack
Lintel Aug 8 - 14 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 8 August 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.0086 in standard form

    Answer: 8.6 × 10-3
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 10x + 9

    Answer: (x - 1)(x - 9)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 29cm, angle = 57°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 15.79cm
  4. 4. Ratio

    Divide 105 in the ratio 3:3:1

    Answer: 45, 45 and 15
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 26. If 4 of them are 32, 17, 49, 19, what is the missing number?

    Answer: 13

Tuesday 9 August 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 360,000 in standard form

    Answer: 3.6 × 105
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 2x - 3

    Answer: (x + 1)(x - 3)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 10cm, angle = 48°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 11.11cm
  4. 4. Ratio

    Divide 152 in the ratio 2:3:3

    Answer: 38, 57 and 57
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 33, 24, 29, 20, 50, 12

    Answer: 28

Wednesday 10 August 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 42,000,000 in standard form

    Answer: 4.2 × 107
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 5x - 14

    Answer: (x + 2)(x - 7)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 17cm, angle = 65°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 7.18cm
  4. 4. Ratio

    Express the first part of 15:12 as a fraction in simplest form

    Answer: 5⁄9
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 6, 17, 10, 21, 22, 33. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 18.17

Thursday 11 August 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.00086 in standard form

    Answer: 8.6 × 10-4
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 9x + 8

    Answer: (x + 8)(x + 1)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 15cm, angle = 57°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 23.cm
  4. 4. Ratio

    Orange and purple sweets are in the ratio 8:4. What fraction of the sweets are orange?

    Answer: 2⁄3
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 33. If 3 of them are 48, 44, 35, what is the missing number?

    Answer: 5

Friday 12 August 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 9,200,000 in standard form

    Answer: 9.2 × 106
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 15x + 50

    Answer: (x - 5)(x - 10)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 36cm, angle = 50°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 23.14cm
  4. 4. Ratio

    Red and blue counters are in the ratio 12:5. What fraction of the counters are red?

    Answer: 12⁄17
  5. 5. Statistics

    The mean of 6 numbers is 23. If 5 of them are 29, 22, 17, 17, 36, what is the missing number?

    Answer: 17