Change pack
Lintel Aug 15 - 21 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 15 August 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 5,700,000 in standard form

    Answer: 5.7 × 106
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 3x - 70

    Answer: (x + 7)(x - 10)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 28cm, angle = 57°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 15.25cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 1 litre : 300 ml

    Answer: 10:3
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 25, 6, 12, 21, 11, 28. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 17.17

Tuesday 16 August 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.00088 in standard form

    Answer: 8.8 × 10-4
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + x - 72

    Answer: (x + 9)(x - 8)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 11cm, angle = 31°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 6.61cm
  4. 4. Ratio

    Red, blue and green marbles are in the ratio 8:9:12. What fraction of the marbles are green?

    Answer: 12⁄29
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 34, 23, 13, 43, 40, 32, 49, 15. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 31.13

Wednesday 17 August 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 2,000,000 in standard form

    Answer: 2 × 106
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 7x - 18

    Answer: (x + 9)(x - 2)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 39cm, angle = 29°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 34.11cm
  4. 4. Ratio

    £273.00 is shared between A and B in the ratio 2:5. How much does A receive?

    Answer: £78.00
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 32. If 4 of them are 24, 19, 30, 41, what is the missing number?

    Answer: 46

Thursday 18 August 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 9,600,000 in standard form

    Answer: 9.6 × 106
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 3x - 10

    Answer: (x + 5)(x - 2)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 25cm, angle = 27°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 22.28cm
  4. 4. Ratio

    Orange, purple and pink sweets are in the ratio 12:7:12. What fraction of the sweets are orange?

    Answer: 12⁄31
  5. 5. Statistics

    The mean of 6 numbers is 32. If 5 of them are 18, 35, 46, 22, 50, what is the missing number?

    Answer: 21

Friday 19 August 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.0023 in standard form

    Answer: 2.3 × 10-3
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 4x + 4

    Answer: (x - 2)(x - 2)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 23cm, angle = 48°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 25.54cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 3 litres : 50 ml

    Answer: 60:1
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 13, 28, 9, 34, 42, 29. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 25.83