Change pack
Lintel Aug 22 - 28 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 22 August 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 4,700,000 in standard form

    Answer: 4.7 × 106
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 2x - 48

    Answer: (x + 8)(x - 6)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 20cm, angle = 52°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 12.31cm
  4. 4. Ratio

    Red, blue and green counters are in the ratio 11:6:1. What fraction of the counters are green?

    Answer: 1⁄18
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 45, 12, 42, 33, 26, 42, 6. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 29.43

Tuesday 23 August 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.0003 in standard form

    Answer: 3 × 10-4
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 12x + 36

    Answer: (x + 6)(x + 6)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 28cm, angle = 43°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 26.11cm
  4. 4. Ratio

    £196.00 is shared between A and B in the ratio 3:4. How much does A receive?

    Answer: £84.00
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 35. If 4 of them are 21, 43, 20, 47, what is the missing number?

    Answer: 44

Wednesday 24 August 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.013 in standard form

    Answer: 1.3 × 10-2
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 10x - 24

    Answer: (x + 2)(x - 12)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 18cm, angle = 50°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 21.45cm
  4. 4. Ratio

    Orange and purple beads are in the ratio 2:13. What fraction of the beads are purple?

    Answer: 13⁄15
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 10, 10, 19, 12, 48, 15, 35, 30. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 22.38

Thursday 25 August 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 650,000,000 in standard form

    Answer: 6.5 × 108
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 7x - 18

    Answer: (x + 9)(x - 2)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 20cm, angle = 25°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 18.13cm
  4. 4. Ratio

    Express the second part of 7:5 as a fraction in simplest form

    Answer: 5⁄12
  5. 5. Statistics

    The mean of 6 numbers is 38. If 5 of them are 50, 24, 44, 25, 42, what is the missing number?

    Answer: 43

Friday 26 August 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.000045 in standard form

    Answer: 4.5 × 10-5
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 5x - 14

    Answer: (x + 7)(x - 2)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 30cm, angle = 45°. Find opposite

    Answer: 30cm
  4. 4. Ratio

    Express the second part of 3:8 as a fraction in simplest form

    Answer: 8⁄11
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 30. If 4 of them are 48, 30, 30, 25, what is the missing number?

    Answer: 17