Change pack
Lintel Aug 29 - Sep 4 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 29 August 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.000047 in standard form

    Answer: 4.7 × 10-5
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 2x - 15

    Answer: (x + 5)(x - 3)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 29cm, angle = 46°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 30.03cm
  4. 4. Ratio

    Express the first part of 12:7 as a fraction in simplest form

    Answer: 12⁄19
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 32. If 3 of them are 34, 36, 44, what is the missing number?

    Answer: 14

Tuesday 30 August 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.00047 in standard form

    Answer: 4.7 × 10-4
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + x - 90

    Answer: (x + 10)(x - 9)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 21cm, angle = 36°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 16.99cm
  4. 4. Ratio

    Divide 161 in the ratio 1:4:2

    Answer: 23, 92 and 46
  5. 5. Statistics

    The mean of 6 numbers is 36. If 5 of them are 47, 31, 28, 46, 19, what is the missing number?

    Answer: 45

Wednesday 31 August 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 410,000,000 in standard form

    Answer: 4.1 × 108
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 2x - 35

    Answer: (x + 7)(x - 5)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 29cm, angle = 54°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 39.92cm
  4. 4. Ratio

    Simplify: 12:24:16

    Answer: 3:6:4
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 39, 16, 38, 41, 41, 16, 39. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 32.86

Thursday 1 September 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 590,000 in standard form

    Answer: 5.9 × 105
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 11x + 28

    Answer: (x - 4)(x - 7)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 13cm, angle = 37°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 9.8cm
  4. 4. Ratio

    Black and white counters are in the ratio 12:13. What fraction of the counters are black?

    Answer: 12⁄25
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 35. If 3 of them are 30, 33, 36, what is the missing number?

    Answer: 41

Friday 2 September 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.000055 in standard form

    Answer: 5.5 × 10-5
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 5x - 24

    Answer: (x + 3)(x - 8)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 20cm, angle = 34°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 16.58cm
  4. 4. Ratio

    Divide 90 in the ratio 3:4:2

    Answer: 30, 40 and 20
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 30. If 4 of them are 37, 32, 24, 34, what is the missing number?

    Answer: 23