Change pack
Lintel Sep 5 - 11 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 5 September 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.0023 in standard form

    Answer: 2.3 × 10-3
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 7x - 60

    Answer: (x + 5)(x - 12)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 19cm, angle = 63°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 8.63cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 6m : 95cm

    Answer: 120:19
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 24, 16, 12, 29, 36, 6

    Answer: 20.5

Tuesday 6 September 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 180,000 in standard form

    Answer: 1.8 × 105
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + x - 110

    Answer: (x + 11)(x - 10)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 28cm, angle = 50°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 33.37cm
  4. 4. Ratio

    £252.00 is shared between A and B in the ratio 2:5. How much does A receive?

    Answer: £72.00
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 14, 39, 45, 43, 7, 6, 22. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 25.14

Wednesday 7 September 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.026 in standard form

    Answer: 2.6 × 10-2
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 4x - 45

    Answer: (x + 5)(x - 9)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 21cm, angle = 25°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 19.03cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 6kg : 750g

    Answer: 8:1
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 37. If 4 of them are 36, 34, 35, 16, what is the missing number?

    Answer: 64

Thursday 8 September 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.000051 in standard form

    Answer: 5.1 × 10-5
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 2x - 8

    Answer: (x + 2)(x - 4)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 36cm, angle = 36°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 29.12cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 4m : 45cm

    Answer: 80:9
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 40. If 4 of them are 47, 25, 41, 48, what is the missing number?

    Answer: 39

Friday 9 September 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 480,000 in standard form

    Answer: 4.8 × 105
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 3x - 88

    Answer: (x + 11)(x - 8)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 10cm, angle = 38°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 7.81cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 2 litres : 700 ml

    Answer: 20:7
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 26, 8, 27, 9, 25, 10

    Answer: 17.5