Change pack
Lintel Sep 12 - 18 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 12 September 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 140,000 in standard form

    Answer: 1.4 × 105
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 5x - 36

    Answer: (x + 4)(x - 9)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 24cm, angle = 55°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 13.77cm
  4. 4. Ratio

    £308.00 is shared between A and B in the ratio 2:5. How much does A receive?

    Answer: £88.00
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 38. If 3 of them are 34, 37, 18, what is the missing number?

    Answer: 63

Tuesday 13 September 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.023 in standard form

    Answer: 2.3 × 10-2
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 18x + 80

    Answer: (x - 8)(x - 10)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 24cm, angle = 39°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 19.43cm
  4. 4. Ratio

    £312.00 is shared between A and B in the ratio 5:3. How much does A receive?

    Answer: £195.00
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 19, 29, 8, 43, 13, 31. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 23.83

Wednesday 14 September 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.000017 in standard form

    Answer: 1.7 × 10-5
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 5x - 6

    Answer: (x + 1)(x - 6)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 26cm, angle = 50°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 30.99cm
  4. 4. Ratio

    Express the second part of 12:3 as a fraction in simplest form

    Answer: 1⁄5
  5. 5. Statistics

    The mean of 6 numbers is 27. If 5 of them are 21, 15, 33, 22, 24, what is the missing number?

    Answer: 47

Thursday 15 September 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 7,800,000 in standard form

    Answer: 7.8 × 106
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 2x - 35

    Answer: (x + 7)(x - 5)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 20cm, angle = 55°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 11.47cm
  4. 4. Ratio

    Divide 182 in the ratio 1:2:4

    Answer: 26, 52 and 104
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 24, 13, 25, 41, 30, 26, 22. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 25.86

Friday 16 September 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.0024 in standard form

    Answer: 2.4 × 10-3
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 4x - 12

    Answer: (x + 2)(x - 6)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 23cm, angle = 30°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 13.28cm
  4. 4. Ratio

    Simplify: 15:9:6

    Answer: 5:3:2
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 28, 24, 38, 37, 44, 45, 44, 49. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 38.63