Change pack
Lintel Sep 19 - 25 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 19 September 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.0073 in standard form

    Answer: 7.3 × 10-3
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 4x - 21

    Answer: (x + 7)(x - 3)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 14cm, angle = 52°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 17.92cm
  4. 4. Ratio

    Red and blue beads are in the ratio 12:10. What fraction of the beads are red?

    Answer: 6⁄11
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 9, 17, 20, 33, 22, 14. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 19.17

Tuesday 20 September 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 7,700,000 in standard form

    Answer: 7.7 × 106
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 7x - 8

    Answer: (x + 8)(x - 1)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 32cm, angle = 46°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 22.23cm
  4. 4. Ratio

    Black and white sweets are in the ratio 8:9. What fraction of the sweets are white?

    Answer: 9⁄17
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 39. If 4 of them are 49, 31, 49, 42, what is the missing number?

    Answer: 24

Wednesday 21 September 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.053 in standard form

    Answer: 5.3 × 10-2
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 19x + 84

    Answer: (x - 7)(x - 12)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 18cm, angle = 47°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 19.3cm
  4. 4. Ratio

    Simplify: 20:8:20

    Answer: 5:2:5
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 42, 13, 5, 28, 37, 32, 39

    Answer: 28

Thursday 22 September 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 14,000 in standard form

    Answer: 1.4 × 104
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 5x + 6

    Answer: (x - 2)(x - 3)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 37cm, angle = 43°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 27.06cm
  4. 4. Ratio

    Express the second part of 6:15 as a fraction in simplest form

    Answer: 5⁄7
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 23, 8, 9, 38, 30, 12

    Answer: 20

Friday 23 September 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.000093 in standard form

    Answer: 9.3 × 10-5
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - x - 20

    Answer: (x + 4)(x - 5)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 19cm, angle = 34°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 12.82cm
  4. 4. Ratio

    Express the first part of 10:13 as a fraction in simplest form

    Answer: 10⁄23
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 29. If 4 of them are 36, 24, 27, 36, what is the missing number?

    Answer: 22