Change pack
Lintel Sep 26 - Oct 2 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 26 September 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.000094 in standard form

    Answer: 9.4 × 10-5
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 13x + 22

    Answer: (x + 11)(x + 2)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 18cm, angle = 41°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 15.65cm
  4. 4. Ratio

    Black, white and yellow beads are in the ratio 4:1:12. What fraction of the beads are yellow?

    Answer: 12⁄17
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 34. If 3 of them are 33, 21, 27, what is the missing number?

    Answer: 55

Tuesday 27 September 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 4,100,000 in standard form

    Answer: 4.1 × 106
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + x - 20

    Answer: (x + 5)(x - 4)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 18cm, angle = 60°. Find adjacent side

    Answer: 9cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 4m : 65cm

    Answer: 80:13
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 33, 44, 6, 29, 39, 5, 43, 49

    Answer: 31

Wednesday 28 September 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 47,000,000 in standard form

    Answer: 4.7 × 107
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 5x - 14

    Answer: (x + 2)(x - 7)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 24cm, angle = 47°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 16.37cm
  4. 4. Ratio

    Black, white and yellow beads are in the ratio 2:5:1. What fraction of the beads are black?

    Answer: 1⁄4
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 11, 29, 37, 38, 46, 41, 32. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 33.43

Thursday 29 September 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.011 in standard form

    Answer: 1.1 × 10-2
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 6x - 27

    Answer: (x + 3)(x - 9)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 23cm, angle = 46°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 23.82cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio £8 : 95p

    Answer: 160:19
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 32. If 3 of them are 47, 40, 15, what is the missing number?

    Answer: 26

Friday 30 September 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.026 in standard form

    Answer: 2.6 × 10-2
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 23x + 132

    Answer: (x - 11)(x - 12)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 25cm, angle = 55°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 14.34cm
  4. 4. Ratio

    In ratio 5:2:4, what fraction is the third part?

    Answer: 4⁄11
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 39. If 3 of them are 36, 18, 32, what is the missing number?

    Answer: 70