Change pack
Lintel Oct 3 - 9 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 3 October 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.0077 in standard form

    Answer: 7.7 × 10-3
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 5x - 50

    Answer: (x + 5)(x - 10)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 39cm, angle = 51°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 24.54cm
  4. 4. Ratio

    In ratio 7:9:10, what fraction is the second part?

    Answer: 9⁄26
  5. 5. Statistics

    The mean of 6 numbers is 40. If 5 of them are 38, 44, 46, 21, 23, what is the missing number?

    Answer: 68

Tuesday 4 October 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.0062 in standard form

    Answer: 6.2 × 10-3
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 6x - 7

    Answer: (x + 1)(x - 7)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 24cm, angle = 60°. Find adjacent side

    Answer: 12cm
  4. 4. Ratio

    Black and white beads are in the ratio 5:4. What fraction of the beads are white?

    Answer: 4⁄9
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 21, 16, 37, 13, 16, 35

    Answer: 23

Wednesday 5 October 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 21,000 in standard form

    Answer: 2.1 × 104
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 12x + 20

    Answer: (x + 10)(x + 2)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 13cm, angle = 55°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 18.57cm
  4. 4. Ratio

    Express the first part of 4:7 as a fraction in simplest form

    Answer: 4⁄11
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 28. If 3 of them are 19, 41, 30, what is the missing number?

    Answer: 22

Thursday 6 October 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.048 in standard form

    Answer: 4.8 × 10-2
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 18x + 72

    Answer: (x + 12)(x + 6)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 27cm, angle = 45°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 19.09cm
  4. 4. Ratio

    Simplify: 4:10:8

    Answer: 2:5:4
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 37. If 3 of them are 43, 40, 23, what is the missing number?

    Answer: 42

Friday 7 October 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 14,000 in standard form

    Answer: 1.4 × 104
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 6x - 27

    Answer: (x + 3)(x - 9)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 20cm, angle = 49°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 23.01cm
  4. 4. Ratio

    Simplify: 4:6:6

    Answer: 2:3:3
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 9, 8, 18, 9, 19, 17, 40, 49. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 21.13