Change pack
Lintel Oct 10 - 16 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 10 October 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.00045 in standard form

    Answer: 4.5 × 10-4
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 17x + 72

    Answer: (x - 8)(x - 9)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 27cm, angle = 46°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 27.96cm
  4. 4. Ratio

    Divide 92 in the ratio 1:1:2

    Answer: 23, 23 and 46
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 33. If 3 of them are 20, 46, 33, what is the missing number?

    Answer: 33

Tuesday 11 October 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 240,000 in standard form

    Answer: 2.4 × 105
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 2x - 35

    Answer: (x + 7)(x - 5)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 39cm, angle = 30°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 33.77cm
  4. 4. Ratio

    Divide 240 in the ratio 2:1:1

    Answer: 120, 60 and 60
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 13, 11, 7, 15, 42, 30. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 19.67

Wednesday 12 October 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.000055 in standard form

    Answer: 5.5 × 10-5
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 3x - 40

    Answer: (x + 5)(x - 8)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 28cm, angle = 40°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 23.49cm
  4. 4. Ratio

    Simplify: 6:15:18

    Answer: 2:5:6
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 14, 46, 17, 18, 15, 6, 10, 42

    Answer: 21

Thursday 13 October 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 790,000,000 in standard form

    Answer: 7.9 × 108
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 2x - 99

    Answer: (x + 9)(x - 11)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 28cm, angle = 39°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 21.76cm
  4. 4. Ratio

    Express the second part of 14:2 as a fraction in simplest form

    Answer: 1⁄8
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 34. If 4 of them are 23, 21, 40, 33, what is the missing number?

    Answer: 53

Friday 14 October 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 94,000 in standard form

    Answer: 9.4 × 104
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 14x + 49

    Answer: (x - 7)(x - 7)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 18cm, angle = 48°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 12.04cm
  4. 4. Ratio

    £266.00 is shared between A and B in the ratio 2:5. How much does A receive?

    Answer: £76.00
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 30, 10, 46, 48, 41, 49. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 37.33