Change pack
Lintel Oct 17 - 23 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 17 October 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.005 in standard form

    Answer: 5 × 10-3
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 5x + 6

    Answer: (x + 3)(x + 2)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 14cm, angle = 46°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 14.5cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 4kg : 200g

    Answer: 20:1
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 29, 32, 23, 15, 9, 49, 34, 41

    Answer: 29

Tuesday 18 October 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.0027 in standard form

    Answer: 2.7 × 10-3
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + x - 12

    Answer: (x + 4)(x - 3)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 22cm, angle = 58°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 35.21cm
  4. 4. Ratio

    Red, blue and green beads are in the ratio 11:5:10. What fraction of the beads are red?

    Answer: 11⁄26
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 44, 48, 38, 10, 43, 16, 8, 12. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 27.38

Wednesday 19 October 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 8,500,000 in standard form

    Answer: 8.5 × 106
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 6x - 40

    Answer: (x + 10)(x - 4)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 18cm, angle = 62°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 8.45cm
  4. 4. Ratio

    In ratio 6:5:4, what fraction is the first part?

    Answer: 2⁄5
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 29. If 3 of them are 44, 34, 20, what is the missing number?

    Answer: 18

Thursday 20 October 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.000094 in standard form

    Answer: 9.4 × 10-5
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 9x - 10

    Answer: (x + 1)(x - 10)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 23cm, angle = 57°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 35.42cm
  4. 4. Ratio

    In ratio 1:12:9, what fraction is the second part?

    Answer: 6⁄11
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 24, 37, 30, 29, 37, 47

    Answer: 34

Friday 21 October 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 2,300,000 in standard form

    Answer: 2.3 × 106
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 4x - 5

    Answer: (x + 5)(x - 1)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 22cm, angle = 28°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 19.42cm
  4. 4. Ratio

    In ratio 1:11:10, what fraction is the third part?

    Answer: 5⁄11
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 23. If 3 of them are 20, 37, 23, what is the missing number?

    Answer: 12