Change pack
Lintel Oct 24 - 30 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 24 October 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 6,200,000 in standard form

    Answer: 6.2 × 106
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 2x - 35

    Answer: (x + 7)(x - 5)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 25cm, angle = 55°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 14.34cm
  4. 4. Ratio

    Express the second part of 2:4 as a fraction in simplest form

    Answer: 2⁄3
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 34. If 4 of them are 21, 27, 19, 36, what is the missing number?

    Answer: 67

Tuesday 25 October 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.00072 in standard form

    Answer: 7.2 × 10-4
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 3x - 28

    Answer: (x + 4)(x - 7)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 17cm, angle = 53°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 22.56cm
  4. 4. Ratio

    Divide 216 in the ratio 3:1:4

    Answer: 81, 27 and 108
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 41, 17, 11, 33, 49, 12, 32, 27

    Answer: 27.75

Wednesday 26 October 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 390,000,000 in standard form

    Answer: 3.9 × 108
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 14x + 24

    Answer: (x - 2)(x - 12)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 38cm, angle = 38°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 29.94cm
  4. 4. Ratio

    Black and white counters are in the ratio 15:10. What fraction of the counters are white?

    Answer: 2⁄5
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 50, 19, 39, 14, 34, 28. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 30.67

Thursday 27 October 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.0036 in standard form

    Answer: 3.6 × 10-3
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 9x - 10

    Answer: (x + 10)(x - 1)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 25cm, angle = 51°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 30.87cm
  4. 4. Ratio

    Simplify: 8:4:10

    Answer: 4:2:5
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 37. If 4 of them are 27, 31, 49, 50, what is the missing number?

    Answer: 28

Friday 28 October 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.06 in standard form

    Answer: 6 × 10-2
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 4x - 12

    Answer: (x + 2)(x - 6)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 11cm, angle = 55°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 15.71cm
  4. 4. Ratio

    Orange and purple counters are in the ratio 11:5. What fraction of the counters are purple?

    Answer: 5⁄16
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 33. If 3 of them are 18, 35, 41, what is the missing number?

    Answer: 38