Change pack
Lintel Oct 31 - Nov 6 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 31 October 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.077 in standard form

    Answer: 7.7 × 10-2
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 2x - 48

    Answer: (x + 8)(x - 6)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 21cm, angle = 50°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 13.5cm
  4. 4. Ratio

    Divide 216 in the ratio 2:3:3

    Answer: 54, 81 and 81
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 35. If 4 of them are 24, 26, 48, 22, what is the missing number?

    Answer: 55

Tuesday 1 November 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.098 in standard form

    Answer: 9.8 × 10-2
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 3x - 10

    Answer: (x + 2)(x - 5)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 26cm, angle = 59°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 13.39cm
  4. 4. Ratio

    Express the first part of 5:7 as a fraction in simplest form

    Answer: 5⁄12
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 49, 34, 26, 18, 49, 9, 16, 19

    Answer: 27.5

Wednesday 2 November 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 300,000 in standard form

    Answer: 3 × 105
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + x - 30

    Answer: (x + 6)(x - 5)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 14cm, angle = 58°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 22.4cm
  4. 4. Ratio

    Orange and purple sweets are in the ratio 6:7. What fraction of the sweets are purple?

    Answer: 7⁄13
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 44, 9, 20, 38, 33, 26, 8. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 25.43

Thursday 3 November 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.00097 in standard form

    Answer: 9.7 × 10-4
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 13x + 40

    Answer: (x - 5)(x - 8)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 19cm, angle = 54°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 11.17cm
  4. 4. Ratio

    Divide 96 in the ratio 1:2:1

    Answer: 24, 48 and 24
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 31. If 4 of them are 42, 39, 18, 38, what is the missing number?

    Answer: 18

Friday 4 November 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.031 in standard form

    Answer: 3.1 × 10-2
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 16x + 63

    Answer: (x + 9)(x + 7)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 23cm, angle = 33°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 19.29cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 1 hour : 55 minutes

    Answer: 12:11
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 12, 18, 22, 17, 42, 49. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 26.67