Change pack
Lintel Nov 7 - 13 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 7 November 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 300,000 in standard form

    Answer: 3 × 105
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 7x + 6

    Answer: (x + 6)(x + 1)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 22cm, angle = 56°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 32.62cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 4 litres : 450 ml

    Answer: 80:9
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 6, 50, 21, 14, 16, 15, 6, 47. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 21.88

Tuesday 8 November 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 28,000 in standard form

    Answer: 2.8 × 104
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 6x - 55

    Answer: (x + 5)(x - 11)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 29cm, angle = 49°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 33.36cm
  4. 4. Ratio

    Orange, purple and pink beads are in the ratio 7:11:3. What fraction of the beads are orange?

    Answer: 1⁄3
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 49, 39, 36, 42, 26, 38, 46, 8

    Answer: 35.5

Wednesday 9 November 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.00058 in standard form

    Answer: 5.8 × 10-4
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 2x - 48

    Answer: (x + 8)(x - 6)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 18cm, angle = 51°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 11.33cm
  4. 4. Ratio

    £231.00 is shared between A and B in the ratio 4:3. How much does A receive?

    Answer: £132.00
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 29. If 4 of them are 23, 33, 21, 21, what is the missing number?

    Answer: 47

Thursday 10 November 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.000073 in standard form

    Answer: 7.3 × 10-5
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 2x - 3

    Answer: (x + 3)(x - 1)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 22cm, angle = 58°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 35.21cm
  4. 4. Ratio

    £224.00 is shared between A and B in the ratio 4:3. How much does A receive?

    Answer: £128.00
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 31. If 4 of them are 17, 19, 20, 44, what is the missing number?

    Answer: 55

Friday 11 November 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 36,000,000 in standard form

    Answer: 3.6 × 107
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 7x + 10

    Answer: (x + 5)(x + 2)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 30cm, angle = 57°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 16.34cm
  4. 4. Ratio

    Red, blue and green sweets are in the ratio 6:9:12. What fraction of the sweets are red?

    Answer: 2⁄9
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 22, 33, 48, 49, 14, 46. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 35.33