Change pack
Lintel Nov 14 - 20 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 14 November 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 28,000 in standard form

    Answer: 2.8 × 104
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 3x - 40

    Answer: (x + 8)(x - 5)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 24cm, angle = 35°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 19.66cm
  4. 4. Ratio

    Divide 120 in the ratio 4:1:3

    Answer: 60, 15 and 45
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 26, 13, 13, 14, 45, 5, 40. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 22.29

Tuesday 15 November 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.0069 in standard form

    Answer: 6.9 × 10-3
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 7x + 6

    Answer: (x + 6)(x + 1)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 26cm, angle = 33°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 16.88cm
  4. 4. Ratio

    Simplify: 24:16:12

    Answer: 6:4:3
  5. 5. Statistics

    The mean of 6 numbers is 37. If 5 of them are 18, 43, 41, 50, 38, what is the missing number?

    Answer: 32

Wednesday 16 November 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 65,000,000 in standard form

    Answer: 6.5 × 107
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 5x + 6

    Answer: (x - 2)(x - 3)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 22cm, angle = 49°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 14.43cm
  4. 4. Ratio

    Divide 98 in the ratio 2:1:4

    Answer: 28, 14 and 56
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 21. If 4 of them are 31, 19, 24, 25, what is the missing number?

    Answer: 6

Thursday 17 November 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.00017 in standard form

    Answer: 1.7 × 10-4
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 3x - 4

    Answer: (x + 4)(x - 1)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 18cm, angle = 34°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 12.14cm
  4. 4. Ratio

    Simplify: 12:10:4

    Answer: 6:5:2
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 31, 50, 12, 30, 26, 34, 43, 10

    Answer: 29.5

Friday 18 November 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.0012 in standard form

    Answer: 1.2 × 10-3
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - x - 30

    Answer: (x + 5)(x - 6)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 25cm, angle = 50°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 29.79cm
  4. 4. Ratio

    Simplify: 6:15:15

    Answer: 2:5:5
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 24, 15, 48, 22, 19, 15, 35, 23. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 25.13