Change pack
Lintel Nov 21 - 27 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 21 November 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 34,000,000 in standard form

    Answer: 3.4 × 107
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 4x - 60

    Answer: (x + 10)(x - 6)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 36cm, angle = 40°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 27.58cm
  4. 4. Ratio

    Simplify: 12:18:9

    Answer: 4:6:3
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 27. If 4 of them are 38, 23, 34, 18, what is the missing number?

    Answer: 22

Tuesday 22 November 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.0053 in standard form

    Answer: 5.3 × 10-3
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - x - 30

    Answer: (x + 5)(x - 6)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 14cm, angle = 54°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 19.27cm
  4. 4. Ratio

    Express the second part of 15:9 as a fraction in simplest form

    Answer: 3⁄8
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 34. If 4 of them are 40, 32, 30, 39, what is the missing number?

    Answer: 29

Wednesday 23 November 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 920,000 in standard form

    Answer: 9.2 × 105
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 14x + 48

    Answer: (x - 6)(x - 8)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 35cm, angle = 62°. Find adjacent side. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 16.43cm
  4. 4. Ratio

    Black and white sweets are in the ratio 7:15. What fraction of the sweets are black?

    Answer: 7⁄22
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 5, 37, 41, 50, 46, 31, 42

    Answer: 36

Thursday 24 November 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 4,300,000 in standard form

    Answer: 4.3 × 106
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 11x + 30

    Answer: (x + 6)(x + 5)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 21cm, angle = 60°. Find adjacent side

    Answer: 10.5cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 4kg : 200g

    Answer: 20:1
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 36. If 3 of them are 42, 40, 40, what is the missing number?

    Answer: 22

Friday 25 November 2016

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Write 0.00073 in standard form

    Answer: 7.3 × 10-4
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 2x - 80

    Answer: (x + 8)(x - 10)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 17cm, angle = 41°. Find opposite. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 14.78cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 1 hour : 40 minutes

    Answer: 3:2
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 21, 43, 9, 16, 44, 13, 15

    Answer: 23